Offerte aanvraag voor een Autoprop voor uw jacht

 

EasyOneLogoInleiding

Vergroot uw veiligheid op zee met de EasyONE AIS MOB (man over board). Wanneer u zich op het water begeeft is het van belang om rekening te houden met een noodsituatie waarbij iemand over boord gaat. Als dit gebeurd is het uitermate belangrijk om deze persoon zo spoedig mogelijk terug te vinden. De EasyONE AIS MOB zal hierbij van grote waarde zijn door de positie van de drenkeling zichtbaar te maken op uw navigatiesysteem. Naast het moederschip ontvangen ook alle andere schepen binnen het bereik het EasyONE noodsignaal.

Een van de belangrijkste kenmerken van de EasyONE AIS MOB is de eenvoudige installatie in het reddingsvest, namelijk simpel inschuiven en rits of klittenband weer dicht maken. Een ander groot voordeel ten opzichte van de concurrentie is de grote 33 cm lange antenne in combinatie met een zendvermogen van meer dan 1-1.5 Watt (uitgestraald vermogen!). Een ander belangrijk onderscheid, en IMO-SOLAS eis, is dat de EasyONE blijft drijven.

Dit alles resulteert in een ongekende range voor een AIS MOB apparaat.

easyONE freigestellt2 Kopie

 

De beste AIS MoB op de markt!
Bestel hem vandaag nog om u veiligheid aan boord te vergroten.

 

Functioneren

De werking is simpel en doeltreffend. Zodra het reddingsvest geactiveerd wordt, valt de EasyONE uit het vest in het water en blijft naast de drenkeling drijven. De antenne klapt uit en de elektronica wordt gestart. Na 35 seconden zend hij 8x per minuut een AIS noodbericht uit.

De EasyONE is wereldwijd de eerste volautomatische AIS MOB noodzender. Het apparaat bevat een 56 kanaals GPS ontvanger met gepatenteerde gps-antenne die in circa 35 seconden een GPS positie bepaalt. Daarnaast is de EasyONE uitgerust met een nieuw ontwikkeld en gepatenteerd antennesysteem die een reikwijdte garandeert van ten minste 5 mijl. Deze antenne zit spiraalvorming opgerold in de behuizing van de EasyONE. Bij watercontact wordt de antenne uitgerold en wordt de noodzender middels een elektronisch watercontact geactiveerd.

Naast het grote zendvermogen van meer dan 1 Watt (rediated) onderscheidt de EasyONE zich door de lange antenne (33 cm) die een groot bereik tot gevolg heeft (> 5 mijl). In het oogspringend detail is verder de probleemloze montage in praktisch ieder reddingsvest. Dankzij de kleine afmetingen (168 x 48 x 27 mm) en de cilindrische vorm laat de EasyONE zich eenvoudig in 99% van de reddingsvesten plaatsen. De EasyONE is tot 10 meter diepte waterdicht en drijft (IMO eis) als een dobber naast de drenkeling.

De EasyONE AIS MOB voldoet aan de strengste eisen zoals gedefinieerd door het International Maritime Organization (IMO). Slechts op het gebied van de batterij is er een concessie gedaan ten opzichte van deze standaard. (EasyONE > 36 uur bij 15°C  IMO SOLAS eis is 96 uur -20°C).

Schermafbeelding 2020 06 19 om 12.49.25

In ieder reddingsvest toepasbaar

Een groot voordeel van de EasyONE AIS MOB is dat deze drijft. Hierdoor kan hij op een simpele manier in elk reddingsvest worden toegevoegd. Het baken wordt ondersteboven in het vest geschoven en verbonden door een lijn met het vest. Het voordeel hiervan is dat de productaansprakelijkheid van de fabrikant van het reddingsvest niet aangetast wordt.

De EasyONE zit in het reddingsvest maar past de structuur van het vest niet aan. Geen montage op het vest of aanpassingen aan het vest noodzakelijk. De buddy line is voldoende om de EasyONE aan vast te maken. De EasyONE AIS MOB is in geheel Europa toegestaan. Voor een wereldwijde toepassing wordt aangeraden de EasyRescue AIS S.A.R.T. te gebruiken daar deze wereldwijd is goedgekeurd. De EasyONE zit in het reddingsvest maar past de structuur van het vest niet aan.

Geen montage op het vest of aanpassingen aan het vest noodzakelijk. De buddy line is voldoende om de EasyONE aan vast te maken. De EasyONE AIS MOB is in geheel Europa toegestaan. Voor een wereldwijde toepassing wordt aangeraden de EasyRescue te gebruiken aangezien deze wereldwijd is goedgekeurd.

 

Kenmerken:

  • Eenvoudige reddingsvest integratie
  • Kan in ieder reddingsvest worden toegepast zonder het reddingsvest aan te passen
  • Snelle en nauwkeurige positionering
  • 36+ uur zendvermogen
  • 7 jaar levensduur van de batterij
  • LED flits licht
  • Drijft zonder hulpmiddelen
  • Automatisch geactiveerd door middel van water activatie
  • Minimaal 1,5 Watt zend vermogen (uitgestraald)
  • Geen registratie van toepassing

Technische specificaties:

  • Zend vermogen: minimaal 1,5 watt (radiated)
  • Frequencie: 161,975 en 162,025 MHz
  • GPS ontvanger met geintegreerde antenne volgens IEC 61108-1
  • Uitvouwbare VHF antenne (35cm)
  • Twee knoppen: („TEST“ en „ON“)
  • Formaat: 168x48x27 mm, 150 gram
  • Batterijen: 6V, 2 lithium
  • Batterij: 36 uur bij 15 °C
  • Service periode: 7 jaar
  • Gebruikstemperatuur: -20°C tot +55°CYM gear test

 

De EasyONE is de testwinnaar van een onderzoek naar AIS noodapparatuur in de Yachting Monthly. De EasyONE is getest met een aantal andere MOB’s en is als winnaar uit de test gekomen. Door het simpele concept, uitstekende prestaties en het gemak in gebruik.

 

De beste AIS MoB op de markt!
Bestel hem vandaag nog om u veiligheid aan boord te vergroten.

 

CATCHandLIFT

Het CATCH and LIFT Reddingsysteem biedt beslissende voordelen voor zowel de  "Man over boord" als de persoon die nog aan boord is (en de MOB binnen moet halen).
Meer veiligheid voor beiden!  


CATCH and LIFT is eenvoudig te gebruiken juist in stressvolle situaties en zwaar weer. Ook door een onervaren bemanningslid.
De redding vergt geen grote fysieke inspanning en wordt vanaf het stuurwiel uitgevoerd.
    

- Geen levensgevaarlijke manoeuvres om bij de drenkeling te komen.
- Geen gevaarlijke handelingen in het gangboord.
- Geen tijdverlies door het eerst om moeten bouwen van de boot en vast moeten zetten van een MOB systeem.

Hoe werkt het?

Het principe achter CATCHandLIFT is briljant simpel:

De CATCHandLIFT werkt op basis van eenvoudige natuurkunde en bestaat uit een minimaal aantal onderdelen. Dit maakt CATCHandLIFT een zeer gebruiksvriendelijk uitermate makkelijk te bedienen MOB systeem, zonder allerlei gedoe.

Via een keerblokje, lange lijn en parachute-anker wordt de MOB snel, veilig en doelstreffend aan boord gehesen als gevolg van de weerstand van het parachute-anker in het water (zie filmpjes hieronder).

Lees hier ook de test in Zilt Magazine

Onze belofte:

CATCHandLIFT Biedt een reële kans om in een man over boord situatie de drenkeling zeker, snel en veilig weer aan boord te krijgen. 

Bestel hier nu uw eigen CATCHandLIFT!

 

 

 

 

 

 

 

 

RescueMe EPIRB1

RescueMe EPIRB1 is een zeer compact noodbaken (Emergency Position Indicating Radio Beacon) met GPS ontvanger.

De RescueME EPIRB1 weegt slechts 422g. Hierdoor kan de EPIRB1 gemakkelijk in een ´grab-bag´ opgeborgen of aan boord geplaatst worden. De RescueMe EPIRB1 is een klasse 2 GPS EPIRB die is voorzien van een batterij met een levensduur van 10 jaar die noodsignaal en plaatsbepaling blijft zenden gedurende 48 uur na activering.

 

 

 

Het noodsignaal

Activering van het noodsignaal gebeurt automatisch, zodra de EPIRB1 onder water raakt of handmatig wordt geactiveerd.

De RescueME EPIRB1 communiceert vervolgens de positie van het schip of reddingsvlot in nood op drie manieren:

  1. Via het Cospas-Sarsat satellietsysteem wordt onmiddellijk alarm geslagen bij de Kustwacht.

  2. Door de ingebouwde 66-kanaals GPS, is de positie van de noodsituatie vrijwel direct bekend, zodat redding snel ter plaatse kan zijn.

  3. Het uitgezonden signaal op de 121.5MHz frequentie fungeert als baken voor de zoek- en reddingsdiensten in de directe omgeving.

       Door de twee aanwezige stroboscopen wordt de vindbaarheid verder gemaximaliseerd.

 

 

 

Het Cospas – Sarsat communicatie netwerk

 

 

COSPAS-SARSAT is een internationaal op satellieten gebaseerd systeem voor opsporing en redding (Search & Rescue) overal ter wereld. Het systeem is opgezet door de V.S., Rusland, Canada en Frankrijk.Met behulp van satellieten wordt het noodsignaal van een noodbaken opgepikt. Dit signaal wordt vervolgens doorgegeven aan de reddingsauthoriteiten ter plaatse, zodat een reddingsactie kan worden opgestart. COSPAS (COsmicheskaya Sisteyama Poiska Avariynich Sudov) is een Russisch acronym voor Space System for Search of Distress Vessels en SARSAT staat voor Search And Rescue Satellite-Aided Tracking. Het noodsignaal bevat een identificatie. Voor de scheepvaart is dit het unieke MMSI-nummer. Omdat deze nummers bekend moeten zijn bij de reddingsauthoriteiten is het noodzakelijk (en verplicht) om het noodbaken te laten registreren. In Nederland wordt dit verzorgd door het Agentschap Telecom.

 

 

Moderne noodbakens maken gebruik van de 406-406,1 MHz band. Er bestaan echter ook nog oudere EPIRBs en ELTs die gebruik maken van 121,5 MHz of 243 MHz. Deze noodbakens waren oorspronkelijk ontwikkeld om door een overvliegend commercieel of militair vliegtuig te worden gedetecteerd. De COSPAS-SARSAT satellieten kunnen deze frequenties ook detecteren, maar de detectie is op deze frequenties niet zo goed als op de 406 MHz. De noodbakens die werken in de 406 MHz band (12 W) zenden ook op een laag vermogen een signaal uit op de 121,5 MHz (40 mW). Dit 'homing'-signaal wordt door de S&R, om het baken ter plekke te localiseren.

 

De satellieten bewegen zich in een baan rond de aarde, waarbij ze een 'rondje aarde' voltooien in respectievelijk 100 minuten (SARSAT) of 105 minuten (COSPAS).

In de praktijk betekent dit dat er, na afgifte van het noodsignaal, binnen een uur een satelliet boven het noodbaken langskomt waarna deze de positie oppikt'' en doorgeeft. De accuratesse waarmee uw positie kan worden bepaald zonder GPS ontvanger, is echter niet zo groot en ligt in de orde grootte van 2 - 5 km. Op open zee, met alle mogelijke weersomstandigheden van dien, kan dit veel extra zoektijd betekenen.

Met de RescueMe EPIRB1, met ingebouwde ontvanger, is de GPS-locatie direct bekend tot op 10m. nauwkeurig!

 

Ocean Signal

Ocean Signal staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatieve oplossingen voor de beroepsvaart, visserij en pleziervaart. Ocean Signal is een specialist in veiligheid op zee.

De kwaliteit, lange levensduur en nauwkeurige plaatsbepaling voor zoek- en reddingsdiensten, maakt de Rescue Me EPIRB1 een onmisbaar hulpmiddel voor de algemene veiligheid aan boord.

 

User manual EPIRB1

  

De RescueMe EPIRB1 is nu bij ons tbestellen

 

 

 

 

 

Ocean Signal; Veiligheid op zee met de RescueME MOB1

  

 

 

De RescueMe MOB1

Een zeer compact MOB (Man-over-Board) device dat beschikt over AIS en geïntegreerde DSC. De RescueMe MOB1 is gemakkelijk te bevestigen op bijna alle opblaasbare reddingsvesten en heeft een batterij met een vervangingstijd van zeven jaar. De nieuwe RescueME MOB1 die slechts 92 g. weegt, wordt automatisch geactiveerd na inflatie van het reddingsvest. Het verzenden van de eerste noodsignaal gebeurt dan binnen 15 seconden. De geïntegreerde stroboscoop draagt verder bij tot optimale vindbaarheid van drenkelingen in omstandigheden met weinig licht en/of zicht.

 

 

Communicatie

Zodra de RescueMe MOB1 is geactiveerd, zal het Automatic Identification System (AIS) op de kaartplotter zichtbaar worden op het eigen schip. Daarnaast zal ook het Digital Selective Calling (DSC) VHF alarm worden ingeschakeld. Afhankelijk van de functionaliteit, zal de plotter een rode cirkel plus lengte, breedte, afstand en de peiling naar de drenkeling weergeven. De MOB1 beschikt over een 66-kanaals GPS-ontvanger voor positiegegevens op 10m. nauwkeurig, voor reddingsacties van de eigen bemanning.

 

Het Cospas – Sarsat communicatienetwerk

 

MOB

"Zelfs in matige zeegang, is het verontrustend gemakkelijk hoe zicht op een drenkeling snel kan afnemen. Prioriteit is alarmering van de eigen bemanningsleden, zodat zij direct al het mogelijke kunnen doen om

u in het zicht te houden en/of uw positie te weten. In een Man-Over-Boordsituatie zal de eerste en beste kans op redding van het eigen schip komen. 

  

 

Ocean Signal

Ocean Signal staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatieve oplossingen voor de beroepsvaart, visserij en pleziervaart. Ocean Signal is specialist in veiligheids- en communicatieprodukten voor veiligheid op zee.

 

De kwaliteit, lange levensduur en nauwkeurige plaatsbepaling, maakt de RescueMe MOB1 een onmisbaar hulpmiddel voor uw persoonlijke veiligheid aan boord!

 

User manual MOB1

 

De RescueMe MOB1 is nu bij ons te bestellen

 

 

 

 

 

De innovatieve giekrem voor actieve veiligheid op zee!

 

Waarom de Walder® giekrem?

Voorkomen is beter dan genezen! Om onvoorzien gijpen te voorkomen is de WALDER® bedoeld om controle te behouden op de giek. Tijdens het gijpen zwaait de giek hierdoor niet plotseling en snel maar glijd rustig en gecontroleerd over het dek.

 

  

Gijpen blijft, zelfs voor ervaren zeilers, een riskante manoeuvre. Om de gevaren hiervan te minimaliseren controleert de WALDER® giekrem alle bewegingen van de giek, waardoor deze tijdens het gijpen van reling tot reling, “als het ware in “slow motion”, over het dek zwaait en daarmee de veiligheid van de bemanning waarborgt 

 

 

 

 

 

 

 

 

De hoeveelheid vertragende remkracht op de giek wordt bereikt door de wrijving van de lijnen rond de cilinder die zichzelf hierdoor straktrekken, waardoor u optimale controle over de giek behoud. Met de WALDER® giekrem op zijn plek is gijpen ineens een stuk eenvoudiger en veiliger geworden!

De nieuwe WALDER® produkten zijn ontworpen voor zeilboten met grootzeilen tot 110m², waarbij de bemanning vanuit de cockpit alle mogelijke controle over de giek behoud tijdens het gijpen.

 

 

 

 

  

Model

Bootlengte

m

Zeiloppervlak

Waterverplaatsing

x 1.000 Kg

Lijndiameter

Ø mm

103

6-9

< 18/20

3,5

8

203

9-12

< 40

4-8

8

203 C

9-12

< 40

4-8

8

403

12-16

< 60

8-10

14

403 H

12-16

< 80

10-14

14

Hyper

> 16

< 110

15-30

20

 

  

Naast de veiligheid en het gemak van de WALDER® giekrem zijn er natuurlijk meer pluspunten:

  • geen bulletalie nodig

  • voor schepen tot 110 m² zeil

  • maakt zowel giekuithouder als -neerhouder overbodig

  • stabilisatie giek voor reven bij harde wind

  • stabilisatie giek tijdens het inrollen van het grootzeil

  • voorkomt “liften” van de giek tijdens zeilen met ruime wind

  • probleemloos “wing & wing” zeilen

  • fixeert de giek bij aan land gaan

  • betrouwbaar materiaal hard-coated anodized Marine Aluminum 

  • install & forget = altijd klaar voor gebruik

  • 10 jaar garantie

   

De Walder® giekrem heeft zich bewezen als een essentieel veiligheidsaspect die bij nacht en ontij zorgdraagt voor de algemene veiligheid van de bemaninning en uitrusting aan dek.

Behalve de Hyper (alleen in zwart) zijn alle modellen verkrijgbaar in de kleuren Aluminium, Black en Titanium.

  

Bestel de Walder Giekrem in onze webshop

Image

  • Beschermt uw jacht tegen elektrolyse en corrosie

  • Vervang snel en simpel uw anode in 5 minuten

  • Inspecteer uw anode zonder hulp van kraan of duiker

  • Intrekbaar voor lage weerstand tijdens wedstrijden

  • Geschikt voor alle zeil- en motorjachten

De meeste jachteigenaren kennen het verwoestende effect van de elektrochemische reactie dat optreedt als metalen delen in (zout) water ondergedompeld worden zonder bescherming. Geen of onvoldoende bescherming kan in korte tijd dure en potentieel gevaarlijke schade veroorzaken. Daarom is het belangrijk om altijd één of meerdere anodes in goede staat onder uw jacht te hebben.

Sinds de uitvinding van de opofferings-anode door Sir Humphrey Davey in 1824 is er weinig veranderd op dit gebied en het beschermen van uw jacht d.m.v. anodes is nog steeds goeddeels een kwestie van 'trial-and-error'. Het probleem zit daarbij niet in de anodes zelf, maar in de moeilijk te voorspellen mate waarin ze eroderen gedurende het seizoen en de moeite die het kost om deze erosie te monitoren.

Het is een dure grap om steeds uw jacht uit het water te hijsen om de anode(s) te controleren en ook duikers komen niet voor niets. Tot nu toe hebben veel jachteigenaren deze kosten voor lief genomen omdat ze weten dat het niet controleren en op tijd vervangen van de anode(s) tot veel hogere kosten kan leiden.

Deze problematiek kunnen we nu achter ons laten, want de IonGuard levert hiervoor dé oplossing!

ImageVoor kleine jachten kan de Ionguard de volledige bescherming voor zijn rekening nemen. Grotere jachten profiteren van de extra bescherming en betere monitoringsmogelijkheden van de Ionguard.

  • De anode van de Ionguard is simpel te vervangen, terwijl de boot gewoon in het water ligt. U hoeft alleen de oude anode los te schroeven en de nieuwe vast; droog, snel en simpel!

  • Wedstrijdschepen kunnen binnen enkele seconden de Ionguard volledig intrekken, zodat het onderwaterschip volledig glad blijft. Het mag een beperkte winst lijken, maar wanneer iedere seconde telt is het van belang een zo glad mogelijk onderwaterschip te hebben.

  • Voor zoet en zout water zijn vaak verschillende anodes nodig, iets wat veel jachteigenaren niet weten. Met Ionguard kunt in een enkele minuten de anode vervangen voor optimale bescherming op beide soorten water.

  • Voor ieder formaat jacht stelt IonGuard de eigenaar in staat om eenvoudig de toestand van de anode(s) te monitoren, daarbij hoge kosten voor duikers en kranen besparend.

  • IonGuard is beschikbaar in 3 uitvoeringen (kunststof, brons en RVS) en met talloze verschillende anodes, waardoor IonGuard voor ieder type jacht geschikt is, van welk materiaal ook gebouwd en wat ook uw vaargebied is.

De IonGuard is (inclusief anode) al leverbaar vanaf € 319,- inclusief BTW en exclusief € 15,- verzendkosten.

 

Algemene verplichtingen en verantwoordelijkheden


De koper is geheel verantwoordelijk voor de keuze, het gebruik, en de toepassing van de door Bomarine geleverde producten en/of diensten. Bomarine is dan ook niet aansprakelijk voor welke soort schade dan ook voortvloeiende uit het gebruik van geleverde artikelen.
De koper is verplicht de producten bij aankomst te inspecteren en eventuele gebreken binnen 2 dagen schriftelijk (via e-mail) aan Bomarine te melden.
Bomarine aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van de door ons geleverde informatie over de door ons geleverde producten. Tevens sluit Bomarine iedere aansprakelijkheid uit ten aanzien van de door ons gegeven adviezen en antwoorden op vragen via e-mail en/of de telefoon, tenzij hier sprake is van opzet of grove schuld.

 

Levering

Alle prijzen vermeld op de site zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten binnen Nederland.
Bij bestelling worden de verzendkosten automatisch door de software berekend en duidelijk vermeld in de winkelwagen aan het totaal toegevoegd.
Voor verzending buiten Nederland gelden andere tarieven. Deze zullen aan de koper door worden gegeven voordat de bestelling in behandeling zal worden genomen. Bomarine behoudt het recht verzendkosten achteraf in rekening te brengen.
Termijn voor levering is 2 tot 5 werkdagen. Deze is indicatief. Een opgegeven levertijd is dan ook nimmer een vaste termijn. De uiteindelijke levertijd zal in de regel de 30 dagen niet overschrijden, tenzij anders aangegeven of in geval van overmacht. Indien de levertijd de opgegeven termijn overschrijdt, zal Bomarine de consument daarvan in kennis stellen. De consument krijgt dan de mogelijkheid om zonder verdere kosten van de koop af te zien. Eventuele gedane betalingen worden dan zo spoedig mogelijk, maar binnen 14 dagen, aan de consument terugbetaald.
De door Bomarine opgegeven leveringstermijn gaat in op het moment dat de volledige betaling van de klant is verwerkt.
Zodra de te leveren producten aan de verzender zijn geleverd, gaat het risico, waar het deze producten betreft, over op de koper. Beschadigde goederen dienen binnen 2 dagen na ontvangst van de zending telefonisch of per e-mail te worden gemeld.
Bomarine draagt nimmer de verantwoording voor de retourzending en kan hier ook nimmer voor aansprakelijk gesteld worden. Retourzendingen worden uitsluitend geaccepteerd na telefonisch overleg of bevestiging per e-mail. Gedane betalingen worden dan zo spoedig mogelijk, maar binnen 14 dagen, aan de consument terugbetaald.

Prijzen


Alle prijzen vermeld op de site zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Binnen
en buiten Nederland behoudt Bomarine het recht verzendkosten op de factuur in rekening te brengen. Voor zendingen naar het buitenland geven wij de koper een opgaaf van de verzendkosten voordat de bestelling in behandeling genomen wordt.
Als op onze prijslijsten of op de orderbevestiging een prijs vermeld staat die incorrect is, behouden wij ons het recht voor om alsnog de juiste prijs in rekening te brengen. De koper kan alsdan de overeenkomst ontbinden door dit schriftelijk kenbaar te maken. Gedane betalingen worden dan zo spoedig mogelijk, maar binnen 14 dagen aan de koper terugbetaald.

Garantie


Bomarine garandeert dat de te leveren zaken voldoen aan de gebruikelijke eisen en normen die daaraan kunnen worden gesteld en vrij zijn van welke gebreken dan ook. Indien van toepassing wordt de garantie verstrekt welke de fabrikant aan Bomarine verstrekt. Deze garantie geldt gedurende een periode van 3 maanden na levering, tenzij anders overeengekomen.
Indien de geleverde zaken niet voldoen aan deze garantie zal Bomarine de klacht beoordelen. Indien deze gegrond blijkt zal Bomarine het artikel binnen redelijke termijn na ontvangst van het artikel in een redelijke of de nog bruikbare originele verpakking, herstellen of vervangen.
Deze genoemde garantie geldt niet wanneer het gebrek is ontstaan als gevolg van onoordeelkundig of oneigenlijk gebruik of wanneer, zonder schriftelijke toestemming van Bomarine, consument of derden wijzigingen hebben aangebracht dan wel trachten aan te brengen aan de zaak of deze hebben aangewend voor doeleinden waarvoor de zaak niet bestemd is, dan wel consument aan Bomarine geen gelegenheid of tijd heeft gegeven voor onderzoek en herstel van het gebrek.

Aansprakelijkheid


Indien de door Bomarine geleverde zaken gebrekkig zijn, is de aansprakelijkheid van Bomarine jegens de consument beperkt tot hetgeen in deze voorwaarden onder Garanties is geregeld.
Wanneer de producent van een gebrekkige zaak aansprakelijk is voor gevolgschade, dan wordt de aansprakelijkheid van Bomarine beperkt tot herstel of vervanging van de zaak, dan wel terugbetaling van de koopprijs. Dit is niet van toepassing indien de schade is te wijten aan opzet en/of grove schuld en/of verwijtbaar handelen, dan wel onoordeelkundig of oneigenlijk gebruik van de consument.

Vragen? Neem contact met ons op.

 

Image

 

Image

De ankerbladen van het JAMBO®-Anker staan wijd uit elkaar, waardoor het niet opzij kan vallen en het hele gewicht van het anker altijd op beide punten drukt (op dezelfde wijze worden ankers bij de grote scheepvaart gebruikt).

Aan de zijkanten van de ankerbladen zijn scherpe doornen uit rondstaal aangelast. Deze doornen dringen zich ook in sterk aangedrukt zand of in grond met zeegras, net als bij de spitsen van een stokanker.

Door de vorm van de ankerbladen neemt de houdkracht van het JAMBO®-Anker progressief toe hoe meer het zich ingraaft. Daardoor wordt ook op zachte bodem, zand en slik een hoge houdkracht zeker gesteld.

 

Bekijk de filmpjes

 

Het middendeel geeft het JAMBO®-Anker een grote instelhoek, de punten van de doornen dringen daardoor direct in de bodem. Hierdoor heeft het JAMBO®-Anker een hele korte „ingraafweg“.

De bouwwijze is massief en de afwerking van hoog niveau.

De JAMBO®-Ankers tot 30 kg worden gemaakt uit hoogwaardig gietstaal 1.1138 met  thermisch verzinkt oppervlak, respectievelijk uit zeewaterbestendig roestvast gietstaal 1.4581 (V4A) met electrisch gepolijst oppervlak.

De JAMBO®-Ankers vanaf 40 kg worden uit hoogwaardig staal ST 37-3 gelast en thermisch verzinkt, respectievelijk uit zeewaterbestendig roestvast edelstaal 1.4571 (V4A) gelast met electrisch gepolijste oppervlakte.

 

Afmetingen en prijzen 2021

 

Het JAMBO®-Anker hoeft maar één keer uitgeworpen te worden, niet meer!

Het JAMBO®-Anker is ook voor minder geoefende schippers uitstekend geschikt.

”Offshore Boote”, de grootste chartermaatschappij in Kroatië (Marina Kremik) heeft al zijn motorjachten met een JAMBO®-Anker uitgerust.

 

Test Yacht Revue

 

3 maanden Niet-Goed-Geld-Terug-Garantie. Een aanschaf zonder enig risico!

 

 

Het blad 'Zeilen' heeft in een praktijktest 4 soorten schroeven beoordeeld. Bij de Autoprop schreven ze:

"De Autoprop blijkt echt een schroef die het allround uitstekend doet".

Wilt u weten waarop ze dit baseren?

Download hier de test en overtuig uzelf..

 

Direct offerte aanvragen?

         

 

          

 

 

Of neem contact met ons op

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 085-4011579
Correspondentieadres:

Postbus 321

2270 AH Voorburg

Bezoekadres:

(uitsluitend op afspraak)

Vrouw Avenweg 708

2493 WZ Den Haag

   

 

Als fervent zeezeiler ontdekte Bojan in 2003 de Parasailor tijdens zijn eerste van inmiddels vier Atlantische oversteken. De liefde voor het comfort, de veiligheid en de prestaties van dit zeil leidde in 2006 tot de oprichting van Bomarine. Uit passie voor zeezeilen wil Bojan andere zeilers verblijden met hoogkwalitatieve en innovatieve oplossingen die het zeilen op zee aangenamer maken.

Bojan is sinds 2006 RYA Yachtmaster Ocean with Commercial Endorsement voor zowel Zeil- als Motorjachten en adviseert u graag over alle aspecten van het zeezeilen.
  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bojan Michiels van Kessenich

Directeur
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mobiel: +31 (0) 614 023 357

Eenvoudige oplossing voor het veilig terug aan boord brengen van een drenkeling

Winnaar Waterkampioen praktijktest!

Mobmat is een simpel en doeltreffend hulpmiddel om een man-overboord weer aan boord van uw jacht te brengen. Speciaal voor kleine bemanningen is het normaal gesproken lastig om een drenkeling veilig (horizontaal) en makkelijk weer aan boord te krijgen. Met MobMat bieden wij u nu een snel in te zetten en compact op te bergen oplossing.

MobMat is een semi-rigide hijsconstructie, waarmee u met gebruikmaking van een val of grootschoot en een lier het slachtoffer makkelijk horizontaal uit het water kan tillen.

Waarom is het belangrijk een drenkeling horizontaal uit het water te tillen?

Iemand die langere tijd te water heeft gelegen, krijgt door de druk van het water een lagere bloeddruk. Bij iemand die staat, moet het hart zorgen dat het bloed wordt rondgepompt, vanaf het hart gerekend naar de voeten, maar ook weer omhoog naar het hart toe. Daar is het hart prima toe in staat. Iemand die te water ligt zal vrij snel een aangepaste hartslag hebben. Waarom zou het hart krachtiger kloppen als de waterdruk helpt, daarom gaat het hart het ook rustiger aan doen en minder kracht leveren. Dit is de voornaamste reden dat een drenkeling horizontaal uit het water moet, dan kan het hart weer rustig wennen aan de luchtdruk in plaats van de waterdruk.

Dit heet ook wel hydrostatisch drukverval. Zeker bij drenkelingen die lang in koud water hebben gelegen is dit mede door de onderkoeling een must om de drenkeling horizontaal uit het water te halen. Doet men dit snel verticaal dan loopt men de kans dat de drenkeling overlijdt omdat het hart het drukverval niet snel genoeg kan opvangen en daardoor stilvalt waardoor de drenkeling overlijdt.

Ook is de MobMat geschikt om een lek in de romp van buiten af te sluiten door MobMat om de romp over het lek heen te trekken en strak te houden. Geen volledige reparatie, maar het kan u nét de tijd schelen die u nodig hebt om een permanentere oplossing te bedenken en uit te voeren.

De als zeer goed aangeschreven staande RYA-zeilschool Hamble School of Yachting heeft de MobMat getest en gebruikt deze nu in hun demonstraties van het aan boord brengen van drenkelingen. Hun ervaring is dat de MobMat eenvoudig en snel inzetbaar is, ook voor een 'shorthanded' crew.

MobMat is in onze webshop te verkrijgen voor € 439,- incl. BTW en exclusief  € 15,- verzendkosten, evenals een optionele relingtas voor nog makkelijker gebruik.

Download hier de gebruiksaanwijzing.


Het bekendste evenement van de Britse 'World Cruising Club' is ongetwijfeld de ARC, het grootste transatlantische evenement ter wereld. Maar de WCC organiseert veel meer evenementen, van seminars tot een cruising rally om de wereld! Hieronder staat het actuele programma. Wij hopen dat u daarbij een stuk inspiratie, zin om te zeilen en te ontdekken krijgt. Voor al uw vragen kunt u contact met ons opnemen.

 

 

Evenementen 2017

 

World ARC 9 januari 2017 -  8 april 2018

Voor hen die wél een wereldomzeiling willen maken, maar daarbij niet de hele reis 'alléén' onderweg willen zijn, biedt de WCC de World ARC aan. World Arc vertrekt in januari vanuit Rodney Bay, St. Lucia om daar 14 maanden en 26.000 NM later weer aan te komen na een uitgebalanceerd programma met ruim voldoende tijd voor ieders individuele wensen. Vanaf 2015 is er ook een Zuidelijke Route mogelijk die via Brazilië, Patagonië en Chili de deelnemers doet aansluiten bij de 'Warm Water Vloot' op Tahiti.

Zelfs uitstappen en later weer instappen is mogelijk. Een droom!

 

 

Ocean Cruising Seminar 31 maart - 2 april 2017 

Voor iedereen die van plan is een rondje Atlantic of verdere reis te maken organiseert de World Cruising Club, tevens organisator van de ARC, in Guildford (UK)  het Ocean Cruising Seminar. Tijdens dit seminar wordt uitgebreid ingegaan op een groot aantal onderwerpen m.b.t. planning en voorbereiding van een dergelijke zeiltocht.

Blue Water Cruising Forum 2017 - HISWA 12 maart 2017

 

 

ARC Europe 1 mei - 18 juni 2017   

4.000 NM cruising rally vanuit Tortola (BVI) & de VS naar Portugal/Groot-Brittanië via Bermuda en de Azoren. Een perfect evenement om uw verblijf in de Caribbean mee af te sluiten.






ARC Portugal 1 juni - 28 juni 2017   

900 NM cruising rally van Plymouth naar Lagos, Portugal. Voor iedereen die wel de Golf van Biskaje over wil steken, maar liever (nog) niet geheel alleen.

 

 

  

ARC Channel Islands 10 - 20 augustus 2017

218 NM cruising rally door een van de drukst bevaren routes van Gosport naar Cherbourg. Voor zowel beginnende als ervaren zeilers een leuke uitdaging. Voorafgaand aan de rally is er op 6 mei een 'preparation seminar'! 

 

 

  

Atlantic Rally for Cruisers 19 november 2017

ARC en ARC+ zijn cruising rallies van Las Palmas de Gran Canaria naar Rodney Bay, St.Lucia. Verreweg het populairste evenement van de WCC. Ieder jaar starten meer dan 220 jachten tegelijk vanuit Las Palmas voor hun 'gezamenlijke' oversteek. Twee weken eerder vertrekt er ook een vloot uit Las Palmas om onderweg nog uitgebreid de prachtige Kaapverden aan te doen: ARC+ 5 november 2017

Basis voor nieuwe vriendschappen, nieuwe kennis en ervaring, workshops en geweldige feesten met de andere deelnemers!

            

 

 

 

 

Het Parasail Offshore Zeilpak kan zich meten met hoogwaardige zeilkleding van alle gerenommeerde merken; het verschil zit hem in de prijs.

Voor slechts € 479,- incl BTW en verzending heeft u een topkwaliteit 3-delig Offshore zeilpak met vele extra's, zoals hoge broek, balaklava, wasbare kraag en nog veel meer.

Verkrijgbaar in de meest diverse maten van XXXS t/m XXXL

 

 

Kwaliteit verloochent zich niet en wij zijn niet de enigen die er zo over denken:

"Met onze Anne-Margaretha varen wij zeer veel in koude gebieden. Ik zocht dus een zeilpak dat me niet alleen droog, maar ook warm kon houden. Op de HISWA zag ik de goed ogende en gunstig geprijsde Parasail pakken. Nu, 2 jaar later kan ik alleen maar zeggen dat ik erg tevreden ben met het pak. Zojuist hebben we dus ook voor Heinz een Parasail Offshore pak gekocht. Het pak is zeer solide en heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ik kan het van harte aanraden.

Kijk gerust op onze website om te zien waar wij varen. Misschien inspireert het u wel om eens mee te gaan. "

Greet Dekker & Heinz Wutschke
Anne- Margaretha Charters

 

 

Specificaties Parasail Offshore Zeilpak:

Materiaal:

  • 2-laags sterk ademend Paratech
  • Waterdicht tot een waterzuil van 10.000 mm
  • Dampdoorlaatbaarheid 3000 gram per m² per 24 uur
  • Grote versterkte opppervlakken
  • Buitenmateriaal: hoogwaardige mix van polyester en nylon die aanvoelt als textiel.

 Jack:

  • Hoge, fleecegevoerde kraag
  • Dubbel beschermde 2-weg ritssluiting
  • Dubbele polskraag; verstelbaar
  • Verstelbare neopreen polsafsluiting
  • Dubbel afsluitbare kraag om de nek

Broek:

  • Hoog model broek met schouderbanden
  • Elastisch rugdeel voor makkelijker bukken
  • Grote versterkingen op knieën en zitvlak

Fleece binnenjas:

  • Hoogwaardige, uitritsbare fleece
  • Windstopper materiaal

 

Ga om te bestellen naar de webshop of raadpleeg onze matentabel 

 

 

Voortstuwing middels de Autoprop is uniek!

Autoprop fabrikant

De bijzondere Autoprop schroef is al op duizenden jachten wereldwijd gemonteerd, waaronder alle jachten van de BT Challenge. Getest in de meest uiteenlopende omstandigheden, zijn de voordelen van de Autoprop voor toerjachten onovertroffen. Zie ook de tests in 'Segeln' en 'Voile Magazine'. In beide tests krijgt de Autoprop de hoogste scores en een warme aanbeveling.

Meteen offerte aanvragen

Autoprop bootschroef

Wat maakt de Autoprop schroef zo bijzonder?

Waar alle andere schroeven (vaste, klap- en vaanstandschroeven) een vaste spoed hebben die is berekend op het maximum toerental en vermogen van de motor, passen de bladen van de Autoprop hun spoed automatisch aan de omstandigheden aan. Hierdoor is in iedere situatie de spoed optimaal. Dit betekent onder andere dat u een paar honderd toeren minder nodig heeft om op rompsnelheid te komen. Bovendien is de Autprop stiller en zuiniger!

 In de achteruit draaien de bladen zich zelfs helemaal om, zodat u ook daar het volle vermogen van uw motor tot uw beschikking heeft.

Zeilend draaien de bladen zich automatisch in de vaanstand, zodat u minimale weerstand heeft van de schroef.

Hier een filmpje waarin wordt uitgelegd hoe de Autoprop precies werkt:

 

 

Voorbeeld 1: U bent aan het manoeuvreren en gaat vooruit en achteruit op lage snelheid. Door de op topsnelheid ingestelde spoed van andere schroeven zult u last hebben van wielwerking, omdat de schroef simpelweg niet genoeg water kan verplaatsen in voorwaartse richting en dus opzij gaat 'wandelen'. Doordat de Autoprop altijd de passende spoed heeft, zult u praktisch geen wielwerking meer hebben, maar wel directe en adequate voorststuwing.

Voorbeeld 2: U bent aan het motorzeilen. Waar de motor met andere schroeven, los van de snelheid die u zeilend al maakt, de gehele voortstuwing tot de gewenste snelheid moet leveren, hoeft de motor met de Autoprop alleen het snelheidsverschil tussen gezeilde en gewenste snelheid te overbruggen. Een wereld van verschil.

Waarom kiezen voor de Autoprop?

Met een keuze voor de Autoprop zal dus, door de continue variabele spoed, het vaargedrag van uw jacht zowel onder zeil als op de motor significant verbeteren, uw brandstofverbruik afnemen en uw manoeuvreerbaarheid sterk toenemen.

Door de mogelijkheid de lagers na 800 á 1000 motoruren simpelweg te vervangen, heeft de Autoprop daarnaast een aanzienlijk langere levensduur (grofweg 3 keer zo lang) dan andere klap- en vaanstandschroeven.

Wat zeggen klanten over de Autoprop? 

Klinkt de Autoprop te mooi om waar te zijn? Dit zeggen onze klanten over de unieke Autoprop:

"Al met al ben ik zeer tevreden met de aankoop"

"Tot nu toe hebben we veel profijt van de Autoprop en hebben dan ook geen spijt van ons besluit een Autoprop aan te schaffen"

"Zou geen andere schroef willen"

"Ik ben bijzonder tevreden met de Autoprop"

Lees de uitgebreide getuigenissen van onze klanten, bekijk de testresultaten en overtuig uzelf!

Autoprop varianten

De Autoprop is leverbaar in 2- en 3-blads uitvoering voor schepen met een schroefas en tevens in een saildrive versie. Geschikt voor motoren tot 350 PK.

Voor een prijsopgave speficiek voor uw jacht vragen wij u om ons datasheet in te vullen en naar ons te sturen.  Wij nemen dan z.s.m. contact op met een passend advies.

Ter illustratie hierbij de grafiek van het verbruik van verschillende schroeven op kruissnelheid tijdens de test van het Franse blad 'Voiles'. Deze cijfers zeggen veel over de effectiviteit en efficiency van de Autoprop. In deze test keek men hoe ver (hoe veel NM) hetzelfde schip kwam met 10 liter diesel bij 6 knopen snelheid en steeds een andere schroef. De Autoprop versloeg alle andere schroeven met vlag en wimpel.

Autoprop verbruik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe werkt de Autoprop?

Hoe werkt de Autoprop?

 

In de vooruit draaien de bladen automatisch naar de juiste spoed; bij iedere snelheid en ieder toerental.         Dit resulteert in verbeterde voortstuwing, verminderd verbruik en grotere actieradius.

 

Autoprop tijdens zeilen

 

Onder zeil zetten de bladen zich automatisch in de vaanstand, waardoor een weerstandreductie van 85% t.o.v. vaste schroeven gerealiseerd wordt. 

 Autoprop achteruit varen 

In de achteruit nemen de bladen feitelijk dezelfde stand in als vooruit, maar dan andersom. Nu heeft u achteruit net zo veel vermogen als vooruit. Uw stopweg verkleint flink en de eigenschappen bij achteruit varen en manoeuvreren worden sterk verbeterd.

 

In het water ziet de overgang van vooruit naar achteruit er zo uit :

Varifold: de ultieme klapschroefImage

Varifold klapschroeven hebben de markt in ijltempo veroverd. Regelmatig gemonteerd onder toonaangevende jachten, zoals Baltic, Swan, Wally, Moody en bij Oyster zelfs standaard, biedt de complete serie Varifolds een type voor toer- en wedstrijdjachten van ieder formaat. 

ImageRevolutionair in ontwerp, biedt de Varifold ook revolutionaire voordelen aan de jachten die er mee uitgerust worden. Radicale vermindering van lawaai en trillingen, gecombineerd met uitstekende prestaties op de motor, vooruit én achteruit, is het resultaat van het unieke ontwerp. 

Varifolds hebben een volledig uitgewerkte, spiraalvormige verdeling van de spoed over de bladen, inclusief spoedreductie bij de top van de bladen. Deze spoedreductie neemt veel last weg bij de uiteinden van de bladen en vermindert, gecombineerd met de gebogen bladen, de drukgolven die tegen de romp slaan sterk. Er zijn andere klapschroeven die een spiraalvormig ontwerp hebben; sommige zijn in vlakken verdeeld of hebben een vorm van spoedreductie. Geen enkele heeft al deze eigenschappen in één schroef verenigd, behalve de Varifold. 

Zo ver vooruit zijn we met de Varifold dat er recentelijk een 4-blads versie succesvol gemonteerd is op een jacht met een 750 PK motor, waarbij wij vermoeden dat dit voor iedere andere klapschroef te hoog gegrepen zou zijn. 

Elke Varifold, klein of groot, wordt geproduceerd uit dezelfde hoogkwalitatieve legering van nikkel, aluminium en brons. Dit zorgt voor grote sterkte en grote bescherming tegen corrosie. 

Snelle toer- en wedstrijdjachten kunnen nu genieten van het beste van twee werelden; een zeer weerstandsarme klapschroef onder zeil met efficiënt en stil vaargedrag op de motor.

En dan nog dit: De Varifold gaat open in de achteruit, niet soms, maar altijd!

Enkele getuigenissen van Varifold-gebruikers vindt u hier.

 

 

Neem gerust contact met ons op voor een advies voor uw eigen Variprop of vul de adviesaanvraag in.

Uw winkelwagen

 x 

Winkelwagen is leeg